LV Eco Garden Recepšu grāmata/ EN Recepies for Products of EcoGarden

 


Paldies Kristas  un Aleksandras vecmāmiņām par receptēm. Mūsu gardēžiem un čaklajiem kulināriem noderēs!
Tomāti

Konservēšana

    


Tomātu salāti ziemai

Nepieciešams:

3 kg tomātu ( sarkanie), 1kg sīpolu (sagriezti ripiņās), 1 kg paprikas (sarkano), 

1kg burkānu (rīvēti), 300 g cukura, 300 g eļlas, 3 ēd.k. sāls, 

1 galviņa ķiploka (smalki sagrieztu), 1 glāze 9% etiķa


Visu liek, lai 5 stundas nostāv. Tad  vāra 10 -15 min. Karstu lej sterilās, izkarsētās burciņās, aizvāko.  


Lečo


Nepieciešams:

1,5 kg tomātu, 0,5 kg sīpolu, 0,5 kg burkānu, 0,5 kg paprikas, 1/2

 glāze cukura, 1/2 glāze eļļas, 1/2 glāzes 9% etiķa, sāls pēc garšas 


Visu rupji sagriež, 40 min. sautē.  Karstu lej sterilās, izkarsētās burciņās, aizvāko.  


Tomāti želatīnā


Nepieciešams:

tomāti,  sīpoli, pipari, lauru lapas

Marināde:

uz 1 l ūdens, 2 ēd.kar. sāls, 1 ēd kar, cukura, 1-2 karotes etiķa esences 70%

Tomātus  un sīpolus sagriež ripās un liek burkās kārtās.

1 kārta pipari, lauru lapas, sīpolu ripas,

2 kārta tomāti

3 kārta kārta pipari, lauru lapas, sīpolu ripas, kāda lauru lapa

4 kārta tomāti

Tā līdz burciņas augšai, pabeidz ar tomātiem, uzber 2 tējkarotes želatīna, tad uzlej marinādi un burkas liek 10 min. karsēt.


(No Kristas omes burtnīciņas ar zeltainām sirsniņām)



Comments

Popular posts from this blog

LV Pupiņas Latvijā/ EN Beans in Latvia

Augi. Kā tos kopsim, kā sauksim un kā sadzīvosim ar tiem?