LV Eco Garden Recepšu grāmata/ EN Recepies for Products of EcoGarden
Paldies Kristas un Aleksandras vecmāmiņām par receptēm. Mūsu gardēžiem un čaklajiem kulināriem noderēs!
Tomāti
Tomātu salāti ziemai
Nepieciešams:
3 kg tomātu ( sarkanie), 1kg sīpolu (sagriezti ripiņās), 1 kg paprikas (sarkano),
1kg burkānu (rīvēti), 300 g cukura, 300 g eļlas, 3 ēd.k. sāls,
1 galviņa ķiploka (smalki sagrieztu), 1 glāze 9% etiķa
Visu liek, lai 5 stundas nostāv. Tad vāra 10 -15 min. Karstu lej sterilās, izkarsētās burciņās, aizvāko.
Lečo
Nepieciešams:
1,5 kg tomātu, 0,5 kg sīpolu, 0,5 kg burkānu, 0,5 kg paprikas, 1/2
glāze cukura, 1/2 glāze eļļas, 1/2 glāzes 9% etiķa, sāls pēc garšas
Visu rupji sagriež, 40 min. sautē. Karstu lej sterilās, izkarsētās burciņās, aizvāko.
Tomāti želatīnā
Nepieciešams:
tomāti, sīpoli, pipari, lauru lapas
Marināde:
uz 1 l ūdens, 2 ēd.kar. sāls, 1 ēd kar, cukura, 1-2 karotes etiķa esences 70%
Tomātus un sīpolus sagriež ripās un liek burkās kārtās.
1 kārta pipari, lauru lapas, sīpolu ripas,
2 kārta tomāti
3 kārta kārta pipari, lauru lapas, sīpolu ripas, kāda lauru lapa
4 kārta tomāti
Tā līdz burciņas augšai, pabeidz ar tomātiem, uzber 2 tējkarotes želatīna, tad uzlej marinādi un burkas liek 10 min. karsēt.
(No Kristas omes burtnīciņas ar zeltainām sirsniņām)
Comments
Post a Comment