LV Laipni lūgti interešu pulciņa "Eco Garden" blogā!


 Sveiki, Garozas pamatskolas dārznieki un viņu atbalstītāji,

Laipni lūgti interešu pulciņa "Eco Garden" blogā!

1. septembrī pulcējoties uz svētku sarīkojumu, droši vien pamanījāt, ka  skolas dārzā  ziedēja rudens puķes, ienācās vēlās avenes un pa kādam ābolam, ko uzlikt uz kārā zoba. Siltumnīcā sārtojās tomāti un savus tumši violetos apaļos vaigus spīdināja baklažāni. Varēja noraut arī pa saldajai paprikai un pielikt pie salātiem vai uzlikt uz sviestmaizes. Pupiņas un zirņi jau bija ienākušies, dobēs nobrieda burkāni un bietes, vagās auga kartupeļi. 

Pēc mūsu skolas direktores Dinas iniciatīvas un ar mūsu labvēļu - skolas tehnisko darbinieku un kaimiņu z/s "Bētras" saimnieka Ulda Grosa - atbalstu bijām tikuši pie iekopta un apstādīta sakņu un augļu dārziņa mācību vajadzībām, kā arī pie savas siltumnīcas. 

Rudens mums pagāja, pētot un noskaidrojot, kas mūsu dārzā aug, vācot ražu un to sagatavojot uzglabāšanai. Rudens mums bija silts, rosīgs un patīkams.

Par lielo darbu dārza iekopšanā pagājušā mācību gada beigās un laistīšanu visas vasaras garumā lielais paldies mūsu skolas tehniskajiem darbiniekiem Nellijai, Sarmītei, medmāsai Intai un skolas saimniekam Armandam. 

Tagad zemi vēl klāj sniegs, bet februāris jau ir klāt. No pagājušā gada klātienes mācībām pulciņā jau noteikti atceramies, ka dēstiem sēklas jāsēj jau janvāra beigās un februārī. Mūsu zaļie īkšķīši droši vien niez, ja vien attālinātais mācību process mūs netraucētu. 

Ziema ir laiks, kad plānot pavasari, pētīt un sakārtot visas atziņas, ar kurām nepaspējām dalīties rudenī. Ierosmei, mūsu skolas dārza plānošanai un atziņu apkopošanai domāts šis blogs. Visiem labas gribas dārzniekiem Garozas pamatskolā un viņu atbalstītājiem.

Stāstīsim par savu dārzu, novērtēsim, iedvesmosimies un gatavosimies jaunajai sējas sezonai!

 

Skolotājas Liene un Solveiga

Comments

Popular posts from this blog

LV Pupiņas Latvijā/ EN Beans in Latvia

Augi. Kā tos kopsim, kā sauksim un kā sadzīvosim ar tiem?