SALDIE MARINĒTA ĶIRBJA SALĀTIŅI Foto recepšu konkurss "Kā labāk apēst lielo ogu?"





Kitijas Kosovas un viņas mammas fotorecepte


1. Šo recepti atradām internetā. Iznāca gardi un ļoti saldi salātiņi.
2. Ķirbi nomizo, iztīra un sagriež kubiņos, tad rūpīgi visu nosver uz virtuves svariem.


3. Pagatavo marinādi: uz 300 g ķirbja ņem 6 krustnagliņas, 1 tējkaroti vaniļas cukura vai 1/2 tējkarotes kanēļa,  0,5 l ūdens, 5 smaržīgie pipari, 4-6 ēd.karotes cukura pēc garšas, citrona miziņa. Mums bija 2 porcijas ( aptuveni 600g ķirbja), tāpēc katras sastāvdaļas daudzumu dubultojām. Katliņu uzvāra.
v

4. Kad marināde vārās, katliņā ieber ķirbja gabaliņus un vāra,līdz ķirbis viegli mīksts, bet nešķīst ārā. Pieliek uz 300 gramiem.2 ēdamkarotes 5% etiķa (vai 6% ābolu etiķa). Mēs devu dubultojām uz 600 g ķirbja. Tad pilda karstu burciņās un aizvāko. Es nogaršoju daļu. Bija ļoti saldi.

 

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

LV Pupiņas Latvijā/ EN Beans in Latvia

Augi. Kā tos kopsim, kā sauksim un kā sadzīvosim ar tiem?