LV Mikrozaļumi. Kas tie ir un kā tos audzēt?
Pavasarī un ziemā var audzēt kaut ko zaļu - mikrozaļumus uz palodzes, piemēram
Attālinātās mācības mūsu vēlmi saimniekot klātienē krietni vien ierobežo. Eko Dārziņam skolā jāiztiek ar mūsu čaklo skolas rūķīšu atbalstu un modrību. Nu jau saulīte pietiekami augstu un dienas ilgums pietiekami garš. Skolas stādu kastītēs un stādu kastītēs mājās mums šis tas jau izdīdzis. Jau dažam labam nepacietīgam čaklulim paprika un tomāti prasās piķējami. Zaļie īkšķīši niez. Es zinu un saprotu šo sajūtu. Un tomēr... mūsu Eco Gardenā nav kļūdu, ir tikai jaunas iespējas un eksperimenti. Arī attālinātās mācības un darbu uztversim kā iespēju - varam meklēt arvien jaunus veidus, kā izpausties.
NOSKATIES IEDVESMAI RAIDĪJUMU LTV1 PAR MIKROZAĻUMU AUDZĒŠANU
Spied us saites ŠEIT
Zinu, ka daži noteikti jau pamēģinājuši audzēt mikrozaļumus - mikroredīsiņus, sinepes, cietķērsas vai kressalātiņus sviestmaizei un salātiem. Vai atceraties, kas bija rakstīts uz mikrozaļumu sēklu paciņām? "Sēklas jauno lapiņu - mikrozaļumu - audzēšanai". Tātad šīs sēklas nav kodinātas - apstrādātas ar speciālām ķīmiskām vielām, un tās atšķirībā no augiem, kas izdīguši no parastu sēklu paciņu sēkliņām, var droši izmantot uzturā jauno dīgstu stadijā. Ar šķērēm tos var nogriezt 7-10 dienas pēc sējas. Ja vēlies, baudīt ražu ilgstoši, sējumi jāpapildina ik pēc 2-3 dienām
Paldies Viviānai, kas iesūtīja sēklu paciņu foto:
Comments
Post a Comment